Израел потвърди във вторник смъртта на Уриел Барух, взет за заложник

...
Израел потвърди във вторник смъртта на Уриел Барух, взет за заложник
Коментари Харесай

Израел потвърди смъртта на 34-и заложник на Хамас

Израел удостовери във вторник гибелта на Уриел Барух, взет за пленник от групировката " Хамас " музикалния фестивал Supernova на 7 октомври, съобщава The Times of Israel.

Семейството към този момент е било осведомено от военните. Барух има брачна половинка и 2 деца. 

Смъртта му усилва броя на доказаните смъртни случаи на заложници в Газа до 34 души.

Четирима протестиращи бяха задържани в Тел Авив за блокиране на придвижването по автомагистрала по време на митинг довечера пред военния щаб на Кирия в Тел Авив, заяви израелската полиция. Протестът не е бил авансово позволен от полицията. Той е проведен от членове на фамилиите на заложници.

Двама от арестуваните са членове на фамилиите на заложници. Опозиционният водач Яир Лапид споделя, че управлението на Израел " би трябвало да покаже доста повече съчувствие към фамилиите на заложниците ". " Те и фамилиите им бяха изоставени и борбата им е най-справедливата борба, която съществува, написа той в X, някогашен Twitter. Най-малкото е да ги оставим да изкрещят болката си. "

Счита се, че израелските заложници в Газа са стотици и фамилиите, недоволни от дейностите на премиера Бенямин Нетаняху, поискаха помощ от американския президент Джо Байдън.,

В същото време, договарянията сред Израел и " Хамас " са в застой. Групировката разгласи, че към момента поддържа старите искания - евакуиране на израелските войски и замяна на заложниците за палестински пандизчии. 

Резолюцията на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации за прекъсване на огъня в Газа обтегна връзките сред Съединени американски щати и Израел. 

Лидерът на " Хамас " Исмаил Хания изрази задоволство от международната изолираност на врага по време на визитата си в Иран. 

Тел Авив потвърди ликвидирането на трети пълководец на " Хамас ".

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР